Ontmoet onze Business Companions:

Wim de Mooij – De dynamiek van snelheid, de rust van slow traveling

Graag introduceren wij onze nieuwe Business Companion Wim de Mooij. Met zijn uitgebreide ervaring in diverse rollen binnen zowel de telecom- en energiesector als de overheid vormt hij een waardevolle aanvulling op ons bestaande team. Wim brengt een schat aan kennis en expertise met zich mee, opgebouwd door de jaren heen.

Een krachtige combinatie van energie-expertise en technische kennis

Met zijn 66 jaar heeft Wim een indrukwekkend professioneel traject afgelegd, in binnen- en buitenland. Hij heeft gewerkt in zowel de telecomsector als bij de overheid. Ook de energiesector is hem niet vreemd. Zo werkte hij bij gerenommeerde bedrijven als Stedin en Eneco. Bij Twycis komt alle kennis, hij is onder andere afgestudeerd in elektrotechniek, en kunde van Wim samen.

Toen hem gevraagd werd om Twycis te komen versterken twijfelde hij dan ook geen moment. Zijn technische basis, in combinatie met zijn uitgebreide ervaring, stelt hem in staat om complexe ontwikkelingen en technologische aspecten binnen ons vakgebied te begrijpen en aan te pakken. Hij beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om innovatieve oplossingen te vinden en bij te dragen aan de technologische vooruitgang van onze klanten.

Op de vraag waarom hij heeft gekozen voor Twycis zegt hij het volgende:

“Bij Twycis staan we op dezelfde golflengte als het gaat om werkethiek – we hebben een gedeelde visie. De klant staat centraal. Hoewel we een ontspannen werksfeer hebben, leveren we doorlopend hoogwaardige kwaliteit. We beloven wat wij kunnen waarmaken en houden ons aan deze belofte. We zijn ons ervan bewust dat we een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie in ons land. Persoonlijk vind ik het geweldig om weer hands-on bezig te zijn. Graag doe ik interessant en zinvol werk en dat kan bij Twycis.”

Betrokkenheid bij de samenleving

Naast zijn indrukwekkende professionele achtergrond heeft Wim een aantal bezigheden en passies in zijn privéleven die hem ook op persoonlijk vlak uitstekend laten aansluiten bij Twycis. Zo was hij vrijwel direct na zijn afstuderen enkele raadsperioden actief als lid van de gemeenteraad. Deze bestuurlijke ervaring zette hij vervolgens in binnen zijn kerk. Hij heeft onder meer een leidende rol gespeeld bij de fusie van twee plaatselijke PKN-kerken in zijn woonplaats. Sinds 2017 is Wim actief als secretaris van de plaatselijke Voedselbank, in feite een bedrijf dat geheel draait op ruim 50 vrijwilligers dat wekelijks zorgdraagt ‘voor het voeden van 500 monden’.

De synergie tussen bedrijvigheid en vertraging

Een ander interessant aspect dat Wim onderscheidt: zijn liefde voor slow traveling. Hoewel Wim in zijn dagelijks leven bekend staat om zijn vermogen om projecten snel vooruit te stuwen en sprintopleveringen te realiseren, neemt hij in zijn privétijd juist graag de tijd om te genieten.

Voor Wim betekent slow traveling de gelegenheid nemen om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en te genieten van het moment. Hij waardeert het nemen van langzamere vormen van transport, zoals treinreizen of wandeltochten, omdat dit hem de mogelijkheid biedt om de reis zelf te ervaren in plaats van alleen gericht te zijn op de eindbestemming. Dat blijkt ook het feit dat zijn wekelijkse woensdagavond wandeling van acht kilometer door de Katwijkse duinen heilig voor hem is. Hierdoor kan hij kan opladen, nieuwe perspectieven opdoen en inspiratie opdoen die hij weer kan toepassen in zijn werk.

Verrijkend leiderschap dat de reis waardeert

Met Wim als onderdeel van ons team kunnen we niet alleen rekenen op zijn gedrevenheid en doelgerichtheid, maar ook op zijn vermogen om anderen te helpen en aan te moedigen om de tijd te nemen en te genieten van het pad dat we bewandelen. Het herinnert ons eraan dat het leven niet alleen draait om het bereiken van bestemmingen, maar juist om de waardevolle ervaringen die we onderweg opdoen.

Wim’s betrokkenheid bij de gemeenschap, zijn sterke familieband en zijn liefde voor de natuur dragen bij aan een positieve en inspirerende werkomgeving bij Twycis. We zijn dan ook erg trots om Wim te verwelkomen als een gewaardeerd lid van ons team!

Wil je Wim beter leren kennen en sparren over hoe we als Twycis snelheid maken in jouw IT-project? Neem dan contact met ons op.

Zie jij het ook zitten om ons team te versterken als Business Companion? Dat komt mooi uit want wij hebben een vacature. Bekijk deze hier.